Pagina's

maandag 17 december 2012

Agressie...

Het is wat tegenwoordig... al die agressie bij jongeren!

Het doet me wat... nu ja, het zal iedereen wat doen denk ik.  Ik probeer mezelf toch wel een beetje af te schermen van al dat slechte nieuws.
Is dat struisvogelgedrag?  Dat kan goed zijn. 

Dat komt deels doordat ik me alles heel erg aantrek.  Ik vind het vreselijk dat het gedrag van agressieve jongeren vaak gewijd wordt aan gedragsstoornissen.

Nu... ik weet dat ik hier een hele discussie op gang zal trekken en dat ik helemaal niet mijn bedoeling!
Ik schrijf enkel en alleen mijn gevoelens neer!

Wat er gebeurde in de lagere school in Newton breekt uiteraard mijn hart!  Een kind verliezen is vreselijk!
Maar een kind hebben met een gedragsstoornis is ook niet echt handig.

Het is echt wel gemakkelijk om te zeggen "ja maar hij/zij had ADHD, was autistisch, had een te hoog IQ en kon daar niet mee omgaan, had één of andere gedragsstoornis,..."
De pers doet niet liever op zo een moment!

Ik las verschillende krantenartikels, een moeder met een kind met gedragsstoornissen die haar eigen verhaal neerschreef en daarin vertelde hoe ze haar kind in een psychiatrisch ziekenhuis liet opnemen voor zijn eigen veiligheid en daarmee ook de veiligheid van zichzelf en de andere 2 kinderen in huis die elke dag opnieuw op de toppen van hun tenen liepen.
Stel je maar eens voor hoe je dat jaren aan een stuk moet volhouden!

Wij hebben een schattig, lief, mooi meisje dat zich behoorlijk gedraagt als we buiten komen.  Maar dat meisje kan heel erg agressief zijn!  En ze is nog maar 6 en dus nog tamelijk klein.  We hebben haar nog volledig onder controle.

Wij worden heel vaak uitgelachen omdat wij zo streng zijn.  Maar dat is nodig met onze kinderen. (en uiteindelijk doet ieder met zijn gezin wat hij wil)  Je moet natuurlijk geven en nemen, maar dat komt wel als ze wat ouder zijn en weten wat wel en niet kan.  Als ze kunnen onderhandelen over dingen.

Ik ken genoeg kinderen die 6-7-8-9 jaar zijn en nu al volledig ontspoord zijn, waar ouders niets meer aan te zeggen hebben en waar de ouders helemaal onder de voet gelopen worden.
Dan is het ook niet verwonderlijk dat die ouders een mep krijgen als die kinderen 16 jaar oud zijn.

Ik spreek dit niet goed maar ik schrik daar dan niet van!

Ook ik maak mij zorgen over mijn kinderen.  Iederéén kan plots een klik krijgen waardoor zijn/haar stoppen doorslaan.  Niemand is agressief geboren.  Je wordt dat om de ene of de andere reden.
Dat is een emmertje dat gevuld wordt en plots overloopt.

Ik geloof niet in het feit dat dat komt door films of spelletjes.  Dat kan een trigger zijn, in mijn ogen. Een uitlokker.  Dat kan ideeën geven.  Maar dat is mijn visie.  Ik ben geen specialist ter zake.

Bij mij mogen ze die spelletjes niet spelen omdat ik vind dat er al genoeg geweld is in de wereld.
Als ze al eens op de computer spelen zijn dat boerderijspellen of kaartspellen, iets waar je moet bij nadenken.  Niet zomaar zinloos knallen.

Ik las dat het schooltje gesloten wordt.  Ik begrijp goed dat nooit nog iemand daar een stap wil binnen zetten.  Ik zou het ook niet willen.

En of je nou iedereen een wapen moet geven of niet, daar kan ik niet veel over zeggen.  Alsof dat alles zou oplossen en teruggeven wat is weggenomen...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik sluit me hierbij aan...

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.