Pagina's

woensdag 17 oktober 2012

Circus... meer dan de clown uithangen!

Circus... als je dat hoort denk je meteen aan clowns en wilde dieren... maar voor ons is er een hele nieuwe wereld opengegaan sinds we de voor het eerst de deur van de circusschool binnengingen met onze "bijzondere" dochter!

Twee jaartjes geleden gingen we op zoek naar een hobby voor ons Meisje. Maar onze dochter is niet zomaar een meisje natuurlijk ...
We zochten een hobby met veel beweging, maar niet te veel lichamelijk contact, liefst ergens waar we toch zelf nog een oogje in het zeil konden houden en konden bijspringen indien nodig.
Op één of ander spelmoment in de stad kwam ik de circusschool weer eens tegen en was ik aan de praat geraakt met de directeur.
Ik legde mijn bezorgdheid uit, dat een hobby vinden voor een autistisch kind niet zo makkelijk is, zeker niet omdat ze zo onvoorspelbaar is, en omdat ze geen aanraking wil, geen vreemde mensen...
Maar blijkbaar had hij wel ervaring met bijzondere kindjes. Zij werken met een speciale methode (Sherborne) waardoor kinderen meer vertrouwen krijgen in zichzelf, in anderen. 

Ikzelf was meteen te vinden voor het idee! Maar nu de dochter nog...


En wij met de dochter naar de opendeurdag...
met een klein hartje want: veel kindjes, veel grote mensen, veel lawaai... ze vond het best leuk maar ze ging niet meedoen... ook goed, effe laten bezinken dan maar...

We namen dan maar het risico dat ze het leuk zou vinden en schreven haar in voor de ouder-kind-lessen. Gelukkig had ik ondertussen een goed contact met de directeur en konden we eerst een paar test lessen volgen want met haar weet je maar nooit!
En het werd een ongelofelijke hit!!

Dochterlief hangt in de trapeze zoals een echte, kan jongleren, draait bordjes op een stok, loopt op een ton, gooit met de diabolo, kan tuimelen, kan op een paal tot boven stappen (niet klimmen, gewoon lopen omhoog, niet te schatten!) ...
Haar motoriek is helemaal niet zoals hij moet zijn, maar is vorig schooljaar met rasse schreden vooruit gegaan. Net als haar contact met andere mensen en vooral met ons. Mama krijgt knuffels en kussen (na 5 jaar is dat een openbaring!!)
Het is heerlijk te zien hoe ze heropbloeit!


Dit schooljaar mocht ze naar de klas zonder mama's of papa's! Mama zag dat niet zo zitten maar de juf zei dat ze dat perfect kon (en mama zat daar met een klein hartje!)
Ik heb het vorig jaar zo vaak mogen genieten van zo vele jonge artiesten in spé.
Ik weet dat er heel veel kinderen van het Ketnet programma over circus van onze circusschool komen en ben dan heel fier (en wij hier supporteren!), wij gaan naar zo veel mogelijk straattheaters in de buurt waar "onze gasten" optreden omdat we het zo knap vinden wat die mannen allemaal kunnen...

Broer ging afgelopen zomer ook een week circussen omdat hij ook wil kunnen wat zijn "kleine zus" allemaal kan.  Hij heeft ook de smaak te pakken, alhoewel het moeilijk te combineren is met zijn voetbal.  Voor hem is het dan alleen maar weggelegd voor tijdens de vakantieperiodes.

Jaja... circus is veel meer dan alleen maar "de clown uithangen"!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.