Pagina's

donderdag 29 november 2012

De nieuwste obsessie

Meisje heeft iets nieuws...
Ze is geobsedeerd door de gordijnen en het rolluik.

Achteraan het huis hebben we een veranda waar de kinderen spelen en wij ook eten en daar is een heel groot raam.  Daar hangt ook een groot gordijn, tegen de kou in de winter maar ook tegen inkijk van de buren.  Nu ja, je kan niet echt in onze tuin binnen kijken, maar de buurkindjes zijn avontuurlijke kindjes en die klauteren al eens op de rand van de schommel en dan roepen ze naar onze kinderen.  Heel leuk in de zomer, komt er plots een hoofdje over de rand van de omheining, en dan moeten we altijd heel erg lachen!

Het was vooral van de vorige eigenaars van dat huis dat we overlast hadden.  Het stokoude koppel maakte ons het leven zuur omdat ze niet wilden dat er een jong koppel naast hen kwam wonen maar ach... ze hebben van ons nooit last gehad.  Ze maakten het zichzelf moeilijk en de buurt had het niet op hen begrepen.




Vooraan het huis hebben we een rolluik.  Ook tegen de koude, maar ook tegen inbraak, en om het huis gewoon af te sluiten 's avonds.  Je kijkt vooraan gewoon binnen in ons huis.  We wonen in een drukke straat met een smalle stoep.  We hebben gelukkig wel een mooie glasgordijnen hangen.  Maar je kan recht door ons huis kijken doordat het achteraan zo licht is, en je kan ons dus ook zien lopen en dat vind ik niet zo leuk.

Maar van zodra Meisje wakker is dan gaat ze de gordijnen openen en de rolluiken omhoog doen.   Tijdens de zomer vind ik dat allemaal niet zo erg, dan is het 's ochtends al licht. 
Maar nu... tijdens de wintermaanden... 's ochtends om 7u moet en zal ze de rolluiken omhoog doen.  Nu is het zo dat ik tijdens de weekends wel graag eens wat langer in pyama rondloop en bij de kinderen op de bank onder een deken naar televisie kijk.  Maar dat zie je natuurlijk allemaal met de rolluiken helemaal naar boven en de lichten aan.  En 's ochtends zie ik er niet echt geweldig uit ;)

En als de rolluiken omhoog zijn, dan denken de mensen dat je "ready-steady-go" bent.  Dan komen ze aanbellen voor het ene of het andere.  Maar in pyama doe ik de deur niet open :) 

En van zodra de schemering nog maar een klein beetje valt, of op donkere dagen, dan moet de gordijn gesloten worden.  Ze zou alles laten vallen, ze onderbreekt haar televisieprogramma, ze laat haar eten staan, ze moet en ze zal de gordijnen en de rolluiken in orde brengen.

Een obsessie als een andere zeker?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.