Pagina's

donderdag 29 november 2012

Het depot van de Sint

De vorige jaren kwam de Sint in de grote Kathedraal logeren. Je kon dan de torenkamer gaan bezoeken en zijn bed zien staan, er liepen Pieten rond en er was altijd wat te beleven.
De Sint zelf zag je uiteraard nooit. 
Op een bepaalde zondagochtend, ergens vlak voor 6 december, mochten al de kinderen hem gaan wekken.  De beiaard speelde allemaal Sintliedjes om hem wakker te maken en je zag Pieten afdalen van de 97 meter hoge toren.  Je kon door de kijkgaatjes van de toren een mijtertje zien voorbijlopen.  De spanning was elke keer om te snijden.  En plots stond hij voor ons!

Dit jaar is het helemaal anders. De Sint woont niet meer in de toren. Hij overnacht er alleen maar.  Hij was officieel al op 13 november aangekomen in de stad. Hij ontving de sleutel van het Stadhuis uit de handen van de Burgemeester, en hij mocht het daar volledig inrichten zoals hij dat zelf wou. Hij heeft zijn grote depot met speelgoed nu in het Speelgoedmuseum. 

Toen hij in de stad arriveerde zijn ook 2 Pieten in het huwelijksbootje gestapt. MAAR: hij moest toen nog wel terug naar Spanje om de rest van de Zwarte Pieten te gaan halen en dat moest wel snel gebeuren want op 17 november was namelijk zijn grote intrede per boot in de Haven van Antwerpen, samen met de rest van zijn gevolg (Concita, kapiteins, Professor Vandenuitleg, Ramon, …)

Afgelopen weekend zijn we naar het depot gaan kijken.  We lazen in de krant dat het meer dan de moeite waard was. En of!

Voor de niet-gelovers: hier volgen de bewijzen dat de Sint wel degelijk bestaat en zeer goed georganiseerd is :)

Zoonlief heeft de foto's genomen, en het zijn er wel een paar, veel, geworden.

Het is allemaal al heel duidelijk als je binnenkomt.  De mooie stoel staat in de etalage voorlopig.  De foto is dus een beetje "glazig"


En dan eens we binnen zijn is het duidelijk waar het depot is...

 
We komen meteen terecht in de grote voorraadruimten.  Alle speelgoed is opgestapeld.  Pakken hoog! Heel indrukwekkend!  Achteraan zie je Pieten volop in de weer met vanalles stapelen, pakjes gooien naar mekaar, je hoort ze ook roepen en lachen...
 


Had er iemand nog wat inpakpapier nodig?  Hier is anders nog genoeg hoor :)


Overal hingen duidelijke instructies! Waar geen schoorstenen meer zijn, waar gevaarlijke honden zitten, waar de mensen alarmsystemen in de huizen hebben e.d.  Allemaal heel goed aangeduid zodat niemand voor verrassingen komt te staan.


 
 In de controlekamer wordt alles nauwgezet in de gaten gehouden.  Er kan altijd iets misgaan.  Op de camerabeelden zagen we de Sint met zijn laptop door het magazijn lopen en inventaris maken.  Er was ook een Piet die kadootjes aan het stelen was.  Gelukkig was er de nooT/Dknop voor als er dingen gebeurden die niet mochten.  We zagen ook de keuken in volle actie. 
 
 

 Sint heeft op zijn bureel verschillende brillen hangen.  Fascinerend!  Eentje voor handgeschreven brieven, eentje voor als het sneeuwt, kortom eentje voor elke gelegenheid.  Dat wisten we helemaal niet!


Wist jij dat Sint zijn mijter aanhoudt als hij naar het toilet gaat?  Wij nu wel :)  En jij nu ook, kijk maar !


We hebben heel erg gelachen ook... De kinderen konden oefenen om Zwarte Pietjes te worden.  Ze mochten op daken klimmen, oefeningen doen, pakjes in schoorstenen gooien, en allemaal onder begeleiding van echt Pieten. 
We zagen de stal van het Paard en mochten oefenen in vlechten leggen in de staart.
 
Zelfs het echte testlabo was te zien.  En dat vond Broer natuurlijk fascinerend!  De kinderen konden er zelf ook allerlei speelgoed zelf uittesten, maar de proefbuizen werden afgeschermd.  Chemische tests werden achter glas uitgevoerd uiteraard!
 
 

 
Het depot van het lekkers was spijtig genoeg ook afgesloten voor de lekkerbekken.  Zoveel chocolade!  Alles was daar gestockeerd en werd daar klaargemaakt.  Maar de deur was jammer genoeg... op slot...
 
 
Het was een heerlijke namiddag!  En we sloten ons bezoekje af met een Sint-pannenkoek en een Sint-ijsje.  Want dat hadden we uiteraard wel verdiend.
 
Dag Sinterklaas!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.